در مقالات قبل در مورد کارهای تزیینی که با استفاده از سنگ نما ساختمانی می توانیم انجام دهیم صحبت کردیم. کارهایی مانند ساخت ستون سنگی، صراحی، آبنما های بی نهایت زیبا، … . اما در این ایجا قصد داریم درمورد شومینه یا بخاری دیواری به گفت و گو بپردازیم. زیرا شومینه هم در نمای سنتی کاربرد دارد و هم در نمای مدرن.
شومینه از قدیمی ترین کارهای دکوراتیوی بوده که در داخل خانه استفاده می شده است. هرچند که در ابتدا شومینه وسیله تزیینی نبوده و فقط برای ایجاد گرما آن را می ساختند. اما امروزه تنها گرمایش شومینه مهم نیست، بلکه زیبایی آن هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
علاوه بر کارایی شومینه، در گذشته آن را با سنگ های طبیعی بی قواره می ساختند. مانند سنگ های بزرگ رودخانه. اما در چند سال اخیر به دلیل اینکه زیبایی شومینه هم مورد توجه قرار گرفت، متریال مورد استفاده برای ساخت شومینه هم تغییر کرد.
بیشترین مصالحی که برای ساخت شومینه یا بخاری دیواری استفاده می شود، سنگهای ساختمانی و تزئینی، شیشه، سیمان، آجر، چوب می باشد. هرکدام از این مواد بر اساس نوع سوخت شومینه انتخاب می شود.
انواع شومینه
- شومینه برقی: همانطور که از اسمش پیدا است این مدل از شومینه با وصل به جریان برق، گرما تولید می کند.
- شومینه گازی: شومینه های گازی کارایی خوبی دارند، اما در مکان هایی می توان آن را نصب کرد که بتوان شومینه را به گاز وصل کرد.
- شومینه الکلی: این شومینه در مقایسه با دو مدل قبل استفاده راحت تری دارند. زیرا نوع سوخت آنها الکل و اتانول می باشد. به همین دلیل در هر مکانی می توان آن را نصب کرد. اما در مقابل برای گرم کردن فضاهای بزرگ مناسب نیستند.
در حال حاضر شومینه ها یا رومیزی هستند یا دیواری که نوع دیواری آن هنوز پرطرفدار ترین است. شومینه های دیواری را می توان هم به دیوار های اصلی خانه نصب کرد، هم می توان به صورت دیوار جدا کننده دو فضا و هم به صورت یک دیوار تزیینی جدا.
سنگهای ساختمانی مانند سنگ آنتیک، سنگ های مرمر و مرمریت به خصوص در ابعاد سنگ اسلب بهترین و زیباترین سنگ های طبیعی هستند که می توان از آنها برای تزیین شومینه استفاده کرد.
همچنین سنگ ساختمانی را می توان در ساخت همه مدل های شومینه به کار برد. اگر سبک نمای داخلی خانه شما حالت سنتی دارد می توانید از سنگ ساختمانی آنتیک برای تزیین دیوار شومینه استفاده کنید.
source: انواع شومینه